Josef Říha | | muži

Fotbalový Zlín překazil Lanžhotu oslavy stoletého výročí

Přijali pozvání na oslavy stoletého výročí fotbalu. Na sportovním poli ale soupeře neobdarovali. Fotbalisté Zlína v úvodním přípravném zápase na nadcházejícího ročník nejvyšší soutěže zvítězili na půdě divizního Lanžhota 2:0. Skóre otevřeli po vlastní brance domácích, o chvíli později zvyšoval Vukadinovič.

„V určitých situacích jsem od hráčů očekával více. Hlavně v prvním poločase jsme měli málo rozběhových věcí směrem nahoru,“ připustil hlavní trenér hostů Jan Jelínek. „Zápas jsme na druhou stranu na něco měli zaměřený, ty věci se tam objevovaly. Lanžhot předvedl dobrou organizaci hry, sebevědomí na míči,“ pochválil Jelínek divizního soupeře.
Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se hostům už dvakrát podařilo skórovat. „Měli jsme to pod kontrolou, dominovali jsme. Byla jen otázka, zda se prosadíme, což jsme zvládli. Výsledek není důležitý, spíše to, jak noví hráči spolupracují s týmem,“ objasnil kouč dvanáctého týmu loňského ročníku české nejvyšší soutěže.
Svěřenci Jana Jelínka přípravu na novou sezonu zahájili třetí červnové pondělí. Trenéři hráče v úvodu rozhodně nešetří. „Kluci za sebou mají dvoufázové tréninky, do zápasu jsme šli v plné únavě. Brali jsme to jako kondiční utkání,“ přiblížil Jelínek, jenž v průběhu sobotního odpoledne prostřídal dva brankáře a sedmnáct borců do pole.
Kromě známých a zkušených borců se v sestavě mimo jiné objevil 19letý gólman Štěpán Bachůrek, jenž v uplynulé sezoně odchytal 13 zápasů za „B“ Zlína. „Bachy to zvládl velmi slušně – měl tam posbírané míče, v zápase ho bylo slyšet. Navíc zastavil samostatné úniky domácích, kteří přecházeli do brejků,“ ocenil mladého gólmana.
V obranných řadách se poté objevil o čtyři roky starší Adrián Slávik. „Na pravé obraně předvedl velmi slušný výkon, je rychlý, poctivý dozadu. Podporoval i útok, vydal se do maxima, což jsem očekával,“ libuje si Jan Jelínek.

Zdroj: Radek Štohl https://zlinsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...