Josef Říha | | muži

Španělé v Lanžhotě nejspíš pokračovat nebudou, prozradil trenér Hílek

Po klubových oslavách si fotbalisté Lanžhota užívají zaslouženého volna. Letní příprava jim začíná až 12. července. Jestli se na jejím startu budou trenéru Jaroslavu Hílkovi hlásit i španělští fotbalisté, které klub testoval v utkání proti prvoligovému Zlínu, však není jasné. „Situace je trošku složitější. Přestože se mi dva hodně líbili, nevypadá to, že by tu měli zůstat,“ prozradil lanžhotský kouč Hílek.

Stoper Xavi nastoupil proti Zlínu v základní sestavě, další tři Španělé vyběhli na hřiště v druhém poločase. „Výkon Xaviho se mi líbil, ale nemůžu hodnotit podle jednoho zápasu. Myslím, že dva z nich by určitě atakovali základní sestavu. Dělali tady i tréninky pro mládež, ale v tuto chvíli jsou už zpátky ve Španělsku. O tom, jestli se k nám připojí do letní přípravy, nemám žádné informace,“ neskrýval lanžhotský lodivod.
Naopak s velkou pravděpodobností se do přípravy zapojí Martin Malacka z Hodonína. „Dohodnutí ještě nejsme, ale máme o něj zájem. Víme, že v Hodoníně moc nehrál. Věřím, že by mohl napodobit loňské podzimní hostování Jakuba Kosorina. Ten tady podával skvělé výkony a Hodonín si jej v zimě stáhl zpět. Jsou trošku odlišné typy, ale vidím v něm podobný potenciál,“ přiznal Hílek.
Další jména slovenský kouč prozradit nechtěl. „V hlavě mám představu, že by měli přijít tři hráči. Hledáme hotového fotbalistu, který okamžitě zaujme místo v základní sestavě, a potom mladé perspektivní. Žádnou střední cestou se určitě nebudeme ubírat,“ pravil lanžhotský stratég.
Čtyřiačtyřicetiletý kouč s prvoligovými zkušenostmi v minulosti přivedl několik hráčů ze Slovenska. Dá se tedy předpokládat, že i nyní mužstvo přivede hráče právě odtamtud. „Mám tam spoustu známých. Proto se nabízí možnost, tyto hráče do Lanžhota přivést. V létě bychom určitě rádi přivedli i jednoho hráče s ligovou minulostí,“ přál si Hílek.
Ten nechtěl konkretizovat ani potenciální odchody. „Vím, že se v sezoně o některé naše hráče zajímaly kluby z vyšších soutěží, ale v tuto chvíli neleží na stole žádná nabídka. Věřím, že se nám současný kádr podaří udržet,“ řekl bývalý fotbalista Českých Budějovic či Viktorie Žižkov.
Fotbalisty Lanžhota čekají v přípravě celky Uherského Brodu, rezervy Slovácka, Kuřimi a jeden soupeř je stále v jednání.

Zdroj: Kryštof Neduchal, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...

Z trávníku poslední Staré Říše se vracíme se třemi body

Jak se po dvou porážkách vrátit zpět na vítěznou vlnu? Program fotbalistům Lanžhota postavil do cesty papírově nejslabšího soupeře,...