Boris Didov | | mládež

Dvojí zimní příprava U15 – vnitřní a venkovní

Měsíc do začátku jarní části sezóny U15

Halová liga – finále
V neděli 26. 02. 2023 se kluci zúčastnili finále halové ligy ve Valticích, do kterého se probojovali i při neúčasti na jednom turnaji. Do turnaje jsme šli s tím, že v sobotu kluci sehráli přátelské utkání na velkém hřišti s Ratiškovicemi a může se stát, že budou unaveni. Asi se to projevilo, ale není to nic, s čím by se kluci neměli nebo nemohli vypořádat. Každý zápas je přeci lepší než trénink a běžně jsou turnaje přes oba víkendové dny. Hned v prvním zápase s favoritem turnaje Lednicí jsme utrpěli doslova debakl 10:0. Druhé utkání s Novosedly jsme zase prohráli po vyrovnaném výkonu. Třetí utkání jsme sehráli se soupeřem společného družstva Kobylí/Bořetice, které jsme konečně vyhráli, tentokrát dominantním způsobem. Bylo to výborné zpestření přípravy, ale nesmíme zapomínat, že hrajeme už fotbal na velkém hřišti, kde je nás potřeba daleko více. Celkově jsme tedy obsadili třetí místo.

Venkovní příprava
Často narážíme v přípravě, ale vlastně i během roku, na nedostatek hráčů, ať už z různých důvodů, nejčastěji nemoci. Oproti nám pak hrají soupeři, kdy třeba v tom posledním utkání ve 20 min vystřídají celou jedenáctku hráčů. Nemyslím, že nás někdo přehrál fyzicky, ale je to pak znát. Proto musíme trénovat více, poctivě a každá neúčast na tréninkové jednotce je znát. Z herního, fyzického i psychického hlediska. Je to už velký fotbal, a tak jak udělá chybu ve špatném pohybu ligový hráč profesionál, nelze se divit, že to udělá žák amatér, který na tréninku chybí, a pak neví, kde se má pohybovat v určitých situacích.
V samotné přípravě využíváme hřiště Pastvisko, které je po letošní spíše deštivé zimně zničené a nemohli jsme jej delší dobu využívat. Proto nám nezbývá než využívat školní hřiště, halu jednou týdně od 20:00 hodin, běháme venku, využíváme posilovnu TJ Sokol Lanžhot, trampolíny. Vše co se dá a mají to kluci pestřejší.
Všeobecně se dá říct, že příprava funguje v běžných kolejích a nijak nevybočuje z normálu. Problémy, které nás trápí jsou běžného charakteru. Co nás ovšem mrzí a na čem musíme opravdu hodně zapracovat, jsou obdržené branky, kterých dostáváme hodně a po hrubých chybách, které souvisí s nervozitou. Nedovedeme to pochopit, zvlášť když hráče do modelových situací, ze kterých dostáváme branky na tréninku, vystavujeme. Jinak se to nenaučí. To pak mužstvo srazí a bohužel v této sezóně nemáme hráče typu Davida Darmovzala, o kterém jsme věděli, že nám jeho branky pomůžou k vítězství a vždy nějakou dá.
Co je k zamyšlení do dalších roků, je zázemí a podmínky k trénování především v zimní části přípravy. Je velmi složité v této době poskládat všechny mužstva do tréninkového harmonogramu, tak aby měli všichni dostatek času a velikost plochy. Co jiného by bylo vhodné, než umělá plocha. Problém je místo - kde, zda by to někdo zaplatil a kdy to bude, pokud by byla vůle. Pokud budou lepší podmínky než v okolí, děti budou chodit sem a ne od nás. Jsou to spojené nádoby.

Dosavadní výsledky:
Velké Bílovice – Lanžhot 4:2
Branka: Didov Ondřej, Uher Vojtěch

Mikulov – Lanžhot 1:1
Branka: Didov Ondřej

Ratiškovice – Lanžhot 5:1
Branka: Uher Vojtěch

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kde a kdy hrají naše mužstva následující zápasy.

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...