Josef Říha | | ostatní

Hlad po gólech. Břeclavští fotbalisté nasázeli Valticím jedenáctku

Hlad po gólech byl po dlouhé pauze evidentní. Sedm měsíců čekali břeclavští fotbalisté na to, aby si mohli zase zahrát normální zápas. A návrat na hřiště si zatím užívají. Nejprve vyhráli ve Velkých Pavlovicích 5:2 a po té ve Valticích dokonce 11:0!

Letošní přípravné zápasy mají zvláštní příchuť, protože po zrušení jarní části divize jsou hráči na míč pořádně natěšení. „Kluci hráli zápas po sedmi měsících a bylo to na nich vidět. Všichni se na zápas hodně těšili, někteří byli možná i přemotivovaní. Na druhou stranu je jasné, že po tak dlouhé pauze bylo v naší hře také dost medostatků. To je zcela pochopitelné a máme ještě do začátku sezony dost času na to, abychom to vyladili. Kondičně to ale všichni zvládli dobře,“ poznamenal kouč Vladimír Malár, pro něhož to byly vlastně první duely na břeclavské lavičce, protože k týmu přišel po konci podzimní části.
Jako bývalého ligového kanonýra ho musí zatím prozatímní střelecká potence jeho svěřenců. „Je to samozřejmě jen příprava, takže výsledky nepřeceňujeme. Navíc Valtice proti nám hrály dost oslabené. Ale samozřejmě je to příjemné, že jsme nastříleli tolik gólů. Určitě se potom klukům líp trénuje a možná pak i snadněji vstřebají nějaké kondiční záležitosti,“ připustil Malár pozitivní dopad vysokých vítězství na celý tým.
Přes šestnáct vstřelených gólů v prvních dvou přípravných duelech se ale vedení stále poohlíží po nějakém kanonýrovi. „Hledáme hroťáka, ale zdá se, že ti v Česku vymřeli. Mají s tím problémy i další týmy. Něco se nám rýsuje, uvidíme, jak to dopadne. Existuje i možnost, že bychom si vypomohli jinak, třeba změnou rozestavení. Aktuálně máme v kádru asi dvacet hráčů, možná se ještě pokusíme zvýšit konkurenci také na postu stopera,“ doplnil Malár.
Z podzimního kádru MSK Břeclav odešli Petr Táborský, Armen Bachdasaryan, Tarik Lukšija a brankář Juraj Krkošek. Novými tvářemi jsou naopak Petr Fojtík, Martin Opina (oba působili naposledy v Rakousku) a z dorostu tým doplnili František Hanák a gólman Radek Jelének.
Břeclavské fotbalisty čeká už v sobotu od půl jedenácté dopoledne další zápas miniturnaje celků z regionu na hřišti Moravanu Lednice.

Zdroj: Antonín Zabloudil breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...