Josef Říha | | muži

Lanžhot se s předposledním Ždírcem natrápil. Výhru trefil Balážik

Fotbalisté Lanžhotu v neděli porazili na domácím hřišti předposlední celek Moravskoslezské divize D ze Ždírce nad Doubravou nejtěsnějším rozdílem – 1:0. O výhře svěřenců Jaroslava Hílka v utkání dvacátého kola rozhodla jediná branka Petera Balážika z 58. minuty. „Chceme vyhrát každý zápas, takže úkol jsme splnili. Ale s výkonem svého týmu nejsem spokojen,“ hodnotí kriticky výhru lanžhotský lodivod Hílek.

I když tři body bral třetí Lanžhot, předposlední Ždírec svým výkonem překvapil nejednoho fanouška. „Představoval jsem si daleko lehčí zápas, ve kterém budeme mít neustále míč na kopačkách a vyhrajeme vyšším rozdílem. Organizace naší hry nebyla dobrá, jako v předchozích duelech. Přestože s předvedenou hrou nepanuje spokojenost, hráči utkání odmakali a získali tři body,“ ohlíží se za nedělním utkáním lanžhotský kouč.
Ten postavil stejně jako v minulém utkání v Tasovicích do základní sestavy oba lanžhotské útočníky. „V Tasovicích nastoupil na hrotu Roman Sabler a Erik Burac jej doplňoval z křídla. Proti Ždírci jsme začali ve formaci 4-4-2, ale nebyli jsme moc nebezpeční. Když postavíte vedle sebe dva hotové gólové útočníky, čekáte od nich branky. Proto jsme se ve druhém poločase vrátili k naší klasické formaci s jedním útočníkem a Erik se posunul zpět na křídlo,“ vysvětluje Hílek.
První čisté konto si připsal v lanžhotském dresu náhradní brankář Jiří Trubač, jenž v devětatřiceti letech zaskočil již ve druhém zápase za zraněného Jakuba Klimeše. „Kuba se vážně zranil na tréninku před zápasem v Tasovicích. Vypadá to na utrženou achilovku, což si vyžádá delší pauzu. Jirka Trubač hrává za naše B mužstvo a přestože delší dobu nechytal, role se zhostil velmi dobře,“ chválí trenér zaskakujícího gólmana.
Jedinou branku utkání měl na svědomí v 58. minutě šestadvacetiletý Balážik, jenž si připsal již šestý gól v sezoně. Lanžhot díky jeho trefě porazil Ždírec 1:0 a na lídra soutěže z Hodonína, který překvapivě prohrál se Starou Říší 0:1, ztrácí ze třetího místa už jen deset bodů. „Náskok jsme sice snížili, ale bodový rozdíl je pořád dost velký. Hodonín je pro mě už několikátý týden jasný postupující. Má zkušený mančaft, který si to pohlídá,“ dodává Hílek.
Jeho svěřence čeká další utkání v neděli na hřišti devátého Humpolce. Výkop zápasu je v půl páté odpoledne.

Zdroj: Kryšeof Neduchal, breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNA POZVÁNKA)

Kde a kdy hrají naše mužstva o následujícím víkendu zápasy?

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...