Josef Říha | | klub

Reprezentace U15 uhrála s Rakouskem remízu 2:2

Český národní tým hráčů do patnácti let podal ve svém prvním mezistátním zápase velmi dobrý výkon. V utkání proti Rakousku tým Karla Havlíčka sice dvakrát dotahoval skóre, přesto byl ale v zápase lepším týmem a na počet šancí jasně vyhrál.

Do svého prvního oficiálního mezistátního zápasu nastoupili fotbalisté kategorie U15 velmi aktivně a hned ve 3. minutě hry měl velkou šanci ke skórování Jakub Šmiga. Z dobré střelecké pozice ale zamířil jen nad bránu a velmi rychle přišel trest. Za necelou minutu totiž skórovali fotbalisté Rakouska, když se po nedorozumění v defenzivě tvrdou ranou doprostřed brány prosadil Adulfazl Sadeqi.
Českým mladíkům pak pár minut trvalo, než se z tvrdého direktu sebrali, v dalším průběhu prvního poločasu byli výrazně aktivnější. Ve 20. minutě dobře vystřelil Šmiga, avšak jeho ránu gólman vyrazil a následná dorážka Vojtěcha Poláka mířila nad. Přesně po půl hodině hry měli Češi dvojitou gólovou šanci. Po centru z pravé strany trefil Lukáš Vaněk břevno a dorážejícího Poláka na brankové čáře vychytal rakouský gólman.
V závěrečné desetiminutovce měli čeští fotbalisté velkou územní převahu, která vyústila v gól na 1:1. V úplném závěru první půle kopali Češi rohový kop, po kterém se sice Polák ke střele nedostal, jenže skvěle patičkou ve vápně posunul balon Josefu Hruškovi, který dokázal míč dotlačit do brány.
V úvodu druhého dějství se fotbalistům Rakouska podařilo hru vyrovnat a po deseti minutách hry si navíc vzali zpět vedení v zápase. V 50. minutě brankář David Suda fauloval a následný pokutový kop střelou ala Antonín Panenka proměnil Nicolas Jozepovic.
Češi ale rozhodně nesložili zbraně a stejně jako v prvním poločase si vytvářeli šance. V 60. minutě se zaskvěl rakouský gólman po střele Leoše Tupce, o osm minut později byl ale již krátký na tvrdou ránu Adama Nováka z bezprostřední blízkosti – 2:2.
Oba celky ve druhé půli hodně prostřídaly, přesto to byli hlavně Češi, kteří se častěji dostávali před soupeřovu bránu. Gól k vidění ale již nebyl a utkání tak skončilo nerozhodně 2:2.
Myslím, že jsme viděli výborný zápas. Hrálo se nahoru dolu, především my jsme měli výrazně více šancí, i když jsme neustále dotahovali. Především v prvním poločase jsme měli opravdu velké množství šancí a bylo až nevídané, co jsme dokázali zahodit. S výkonem jsem spokojený, po fotbalové stránce jsme soupeři stačili, naopak jsme nestačili po fyzické stránce,“ řekl k zápasu trenér týmu Karel Havlíček.

Mezinárodní přípravný zápas
Česko U15 – Rakousko U15 2:2 (1:1)
Branky: 40. Hruška, 68. Novák – 4. Sadeqi, 50. Jozepovic (pk)
ŽK: Wagner
Rozhodčí: Černý – Líkař, Hurych
Diváci: 390

Zdroj: fotbal.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.