Josef Říha | | muži

Denik.cz: Lanžhot přivedl prvoligovou posilu. Nemáme daleko do třetí ligy, tvrdí Hílek

Velká neznámá. Fotbalisté Lanžhota vstoupí do jarní části divize D bez sedmi hráčů užšího kádru, kteří odnesli třesk v kabině po neúspěšném podzimu. Přestože náhradu vedení nehledalo a spolehlo se vlastní zdroje, před koncem zimní přípravy se v Lanžhotě objevil Marko Totka, který hrál naposled nejvyšší slovenskou soutěž za Liptovský Mikuláš. „Jedná se o skvělého fotbalistu, myslím, že takového středopolaře chce každý trenér,“ řekl lanžhotský kouč Jaroslav Hílek.

Dlouho to vypadalo, že jedinou posilou do jarní části bude záložník Lukáš Koprna, jenž přišel z rezervy bratislavského Slovanu. Na začátku března však vedení angažovalo dvaadvacetiletého Totku. „Neměli jsme v plánu dál posilovat, ale když se naskytla možnost přivést Marka, neváhali jsme,“ odtajnil trenér.
Bývalý mládežnický reprezentant nastupoval za celek z Břeclavska už před dvěma lety. Následně svými výkony upoutal realizační tým prvoligové Senice, v níž odehrál minulou sezonu. Po krachu klubu zamířil do Liptovského Mikuláše, v jehož dresu odehrál sedmnáct prvoligových duelů. „Mám ho fotbalově rád. Vždycky jsem tvrdil, že má na nejvyšší soutěž, což potvrdil. V Lanžhotě má dobré jméno, lidi na něj vzpomínají,“ uvedl Hílek.
Vedení klubu se v zimě rozloučilo se sedmi hráči užšího kádru, kteří odnesli odnesli neuspokojivé výsledky z podzimní části. „Sedmé místo je pro nás neúspěch. Herně jsme nezklamali, ale výsledkově nám podzimní část nevyšla,“ uznal slovenský stratég.
Pro své soupeře bude Sokol v odvetné části nečitelný. „Jarní část bude pro nás stabilizační. Dostanou prostor mladší hráči, kteří čekali na svou šanci a vrátilo se nám pár kluků z hostování. V přípravě jsme je zapracovali do sestavy a věřím, že své kvality potvrdí i v soutěži,“ přál si Hílek.
Nejblíže z mladých hráčů mají do základní sestavy Tomáš Ravas s Danielem Bogdalíkem. „Dřív jsem měl pocit, že potřebují ještě čas. Dospělí fotbal je bojovnější, což jim dělalo trochu problém. V zimní přípravě mě však příjemně překvapili, myslím, že ještě neřekli poslední slovo,“ pochválil lodivod mladíky.
Lanžhot se v zimní přípravě zaměřil na obranu. „Musíme dostávat míň gólu a zlepšit defenzivní hru celého mužstva. Nechci říct, že opustím od své filozofie, kterou mám postavenou na hře s míčem, ale přál bych si, kdybychom zvládli vyhrávat s nulou vzadu,“ vysvětlil Hílek.
Ten stále pomýšlí na postup do Moravskoslezské fotbalové ligy. „Mám i nadále nejvyšší cíle. Myslím, že nemáme daleko do třetí ligy, v přípravných duelech s Hodonínem nebo Uherským Brodem jsme to potvrdili. V létě se znovu budeme o postupu bavit, kádr si na to připravujeme,“ dodal.

Zdroj: Kryštof Nefuchal, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Stará Říše - Lanžhot živě na TVcom

Dnešní zápas můžete sledovat od 16hod. živě na TVcom:...

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...