Josef Říha | | klub

Desatero pravidel proti šíření nemoci COVID-19

Včera vydal FAČR novelizace Soutěžního a disciplinárního řádu.
Součástí je také povinnost klubů testovat se na COVID-19 před zápasy domácího poháru s týmy z F:L a F:NL a nesplní-li členský klub tuto povinnost, musí o tom informovat ve lhůtě 48 hodin před začátkem utkání řídící orgán soutěže a utkání bude následně kontumováno ve prospěch družstva profesionálních soutěží bez uložení peněžité pokuty?!?!?!

Zjednodušená verze:

1. Pravidla se týkají všech kromě diváků; jejich postavení upravují státní orgány.

2. Členské kluby odpovídají za to, že se fotbalových utkání nezúčastní nikd
a) COVID-19 pozitivní až do vyléčení;
b) v období karantény;
c) bez podepsaného prohlášení podle vydaného formuláře.

3. Prohlášení se podepisují před prvním utkáním a poté vždy po skončení léčení nemoci COVID-19 nebo po skončení karantény; podepsaná prohlášení od všech osob uvedených v zápise o utkání kontroluje rozhodčí.

4. Jakmile se členský klub dozví o nákaze nebo uložení karantény, je povinen to ihned ohlásit řídícímu orgánu soutěže a ten Sekretariátu FAČR na mail covid@fotbal.cz.

5. Utkání se odkládají vždy v případě, že to nařídí krajská hygienická stanice a pokud objektivně z důvodu nemoci COVID-19 nelze sehrát, tedy pokud členský klub nemá k dispozici alespoň sedm hráčů, kteří by mohli za danou věkovou kategorii nastoupit (včetně např. dorostenců za muže); řídící orgán soutěže může utkání odložit také např. na doporučení krajské hygienické stanice.

6. Na novém termínu utkání se musí členské kluby dohodnout nejpozději do tří dnů po původním termínu, a to tak, že přípravek a žáků je lhůta šest týdnů a ostatních čtyři týdny. Termín schvaluje, případně nařizuje řídící orgán soutěže.

7. Družstva postupují a sestupují v případě, že se odehraje alespoň polovina všech utkání v soutěži, každý postupující musí odehrát polovinu svých zápasů; Výkonný výbor může pravidlo změnit v případě různých procent odehraných utkání v navazujících soutěžích.

8. Pro každou možnou situaci je upraveno hodnocení pořadí družstev v soutěži.

9. V průběhu soutěžního ročníku může dojít ke změně rozpisu soutěže.

10. Hráč, který nastoupí v rozporu s bodem 2, bude trestán za neoprávněné nastoupení a členský klub kontumací bez finanční pokuty, vyloučení ze soutěže následuje až po šesti kontumacích. Jiné porušení se trestá pořádkovou pokutou.

Zdroj: www.fotbal.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...