Josef Říha | | muži

Rozpaky těžkých vah divize. Start souží obrana, Lanžhot není tým

Na jaře a v létě mohutně posilovali a jsou považováni za černé koně. Jenže fotbalistům Startu Brno úvod divizního ročníku vůbec nevyšel. Celek z Lesné v prvním klání na domácím hřišti pouze remizoval s Bystřicí nad Pernštejnem 2:2, o víkendu schytal debakl 0:4 s Hodonínem a po dvou kolech je se ziskem jednoho bodu na desáté příčce tabulky.

„Všichni jsme si začátek sezony představovali jinak. Kvalitu na papíře máme, ale papír snese všechno. Musíme začít pracovat pořádně od defenzivy, která nám fungovala v přípravě,“ uvedl trenér Startu Milan Frimmel.
Ve šlágru s Hodonínem postrádal dvojici opor Martin Sedlo a Lukáš Kaláb, kteří byli vyloučeni ve středečním klání 1. kola Mol Cupu s Blanskem, které nakonec Brňané také vinou oslabení prohráli 0:2. „Jejich absence nás dost mrzela. Zápas s Hodonínem se nám vůbec nepovedl, soupeř byl jasně lepší. Jednoznačně je to hlavní favorit této divizní sezony,“ pokyvoval kormidelník Startu.
Šanci na reparát dostanou jeho svěřenci v neděli v podvečer na hřišti Lanžhota, který prožívá bodově ještě horší vstup do nové sezony, ačkoli se v nejjižnějším městě Moravy pravidelně netají nejvyššími ambicemi.
Svěřenci nového trenéra Jaroslava Hílka po těsně porážce 0:1 s Hodonínem v prvním kole podlehli Havlíčkovu Brodu 1:2 a stále čekají na první bod. „Ukázalo se, že řez do týmu byl velký. Vyměnil se v podstatě skoro celý kádr. Přišli výborní fotbalisté, ale zatím jsme soubor jednotlivců a ne tým. Chybí nám sehranost a mentální síla. Máme ve hře dobré momenty a část zápasu předvádíme, co chceme, ale stejně prohrajeme. Ostatně i v Havlíčkově Brodě jsme pořád dobývali, dostali jsme dva góly a už jsme ztrátu nedokázali dohnat“ kroutil hlavou Hílek.
Nevyvedený vstup do sezony motivuje vedení klubu k rychlému řešení situace. „Nepanikaříme, ale musíme si sednout a rozhodnout, jestli je potřeba přivést ještě nějakého zkušeného hráče nebo jak situaci vyřešíme. Nesmíme spoléhat, že se to teď mávnutím proutku vše zlepší,“ přesvědčoval třiačtyřicetiletý špílmachr s bohatými zkušenostmi ze slovenské, ale také české nejvyšší soutěže, kde oblékal dres Českých Budějovic a Viktorie Žižkov.
Jednou z variant, která má napomoci hernímu zlepšení, je právě návrat Hílka na hřišti. Zkušený záložník byl ostatně v prvních dvou kolech přichystaný nastoupit jako náhradník. Sám sebe ale do hry neposlal.
„Když usoudím, že je to potřeba, tak nastoupím na hřiště. Jsme jako trenéři na stejné úrovni se Standou Velickým s tím, že zodpovědnost za výsledky ponesu já. Když proto nastoupím na hřiště, tak tým pořád má kdo koučovat ze střídačky. V roli trenéra jsem nováček,“ dodal Hílek.

Zdroj: Václav Petrů, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNA POZVÁNKA)

Kde a kdy hrají naše mužstva o následujícím víkendu zápasy?

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...