Josef Říha | | muži

denik.cz: Tasovičtí fotbalisté odehráli proti Lanžhotu utkání plné konců

Fotbalisté divizních Tasovic zavřeli dveře za sezonou 2022/2023. Sokolové doma v posledním utkání remizovali s Lanžhotem 3:3.

Emoce se nesly celým kláním. "Bylo to vyhrocené jihomoravské střetnutí. Tahali jsme za kratší konec," hodnotil Dvořák. Jeho svěřenci inkasovali první branku ve třiadvacáté minutě z kopačky lanžhotského Daniela Bohdalíka. Druhý gól pak Tasovicím vsítil v sedmatřicáté minutě Tomáš Ravas.
Po změně stran snížil ve dvaašedesáté minutě na 1:2 tasovický Marcel Blahoudek. Chvíli na to však pojišťoval na 3:1 pro hosty svým druhým gólem střetnutí Tomáš Ravas. Následovala výměna názorů, lanžhotský trenér Jaroslav Hílek se neudržel a za nezdvořilé chování vůči soupeři vyfasoval žlutou kartu. Domácí šli zásluhou Jiřího Švejkara šest minut před koncem standardní hrací doby na 2:3.
"Žili jsme do poslední chvíle, nakonec z jedné trmy-vrmy dal soupeř po dlouhém autu vlastní gól," dodal Dvořák.
Tasovice tak uzavřely sezonu plichtou 3:3 a jedním bodem. "Celkově jsme za sezonu získali proti Lanžhotu, velmi kvalitnímu mančaftu, čtyři ze šesti možných bodů a za to jsem moc rád. Kdyby nás ale potrestal z šancí, které měl, tak duel skončil rozdílem dvou tříd. Naštěstí nás nepotrestal," líčil lodivod TJ.
Krajské derby přineslo několik konců. Pro tasovického trenéra Václava Dvořáka a jeho asistenta Libora Paličku bylo šestadvacáté kolo rozlučkou za dvouletým působením v klubu. V A-týmu skončil i nejstarší aktivní hráč, pětačtyřicetiletý Petr Horáček.
"Na klucích bylo vidět, že nemají jistotu. Jméno nového trenéra zatím neznáme," uzavřel předseda sokolího klubu Pavel Houšť.

Zdroj: Lubomír Budný, znojemsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNA POZVÁNKA)

Kde a kdy hrají naše mužstva následující zápasy?

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...